Vad är en blogg?

På frågan vad en blogg egentligen är kommer inte svaret som en ren självklarhet. Här är det upp till varje författares tycke och smak. En blogg kan handla om precis allt mellan himmel och jord. Den kan vara fantasibaserad, faktamässig eller så kan det bara vara rent svammel. Det kan också vara något som ligger ägaren av bloggen mycket nära, eller så kan det helt enkelt vara en trend och modeblogg med influenser av eget tycke och smak. Med andra ord finns det inga omöjliga ämnen eller sätt att skriva som gör att det inte skulle bli en blogg.

Om vi mer formellt ska reda ut vad en blogg är kommer det grundläggande att vara att detta är en sida på nätet där det hela tiden tillkommer ny information från den eller de författare som driver bloggen. Dessa små texter och berättelser kallas för inlägg. Här är det upp till ägaren av bloggen om det även ska finnas möjligheter att kommentera dessa inlägg. Många gör detta möjligt för att få en mer levande blogg som tar till vara på allas intressen. En blogg är således ett informationsmedia som kan vara sant eller falskcloud-709112_960_720t beroende på vilka kunskaper den som skriver och de som kommenterar har om ämnet som behandlas.

Oftast är en blogg en hemsida med ett CMS-verktyg. De vanligaste verktygen som används för dagens blogg är WordPress och Joomla. Med hjälp av dessa gratis CMS-system kan du hur enkelt och snabbt som helst skapa en blogg och vara en av alla de som bloggar på bara några timmar. Bloggar kan du även hitta på nätet, där du kan registrera dig gratis eller välja en blogg där du betalar en viss avgift för att ha din sida på nätet. En blogg är således ett verktyg att förmedla information om precis vad som helst.